Be Real

september 14, 2022

BE REAL

Ja. En nu bedoel ik niet de’ authentikkie wees vooral jezelluf maar doe mij na goeroe stories’.

Nope. Ik heb het hier over de app BE REAL. Ik gebruik m al vanaf het begin – je bent early adapter of niet – en ben er enthousiast over.

Herinner je nog al dat tumult over het algoritme van de gram. Dat mensen hun vrienden niet meer konden zien enzo? Of de filters en het insta real gevoel?

Nou. Voeg alles ff toe waar (bijna) iedereen het altijd over heeft en BE REAL is da answer. En nog uit europa ook!

Een app:

zonder filters
waar 1x per dag maar kunt posten
KORTOM GEEN EEUWIG SCROLL GEDRAG
je jouw vrienden gewoon kunt zien
echt foto driven is
geen non stop sales aka goeroe zenden is (NOG NIET)
zonder enige vorm van bewerking, ja lekker rauw
einde influencers want je alles werkt 2 kanten op
plus no hashtags, aantallen, agoritme
PLAIN JANE: geen vids, geen ingewikkelde reels, geen dansjes

De cijfers:

BeReal groeit rocket hard. Wereldwijd werd de app 3,3 miljoen keer gedownload in Q1 2022. Zet dat tegenover de cijfers van Q4, dan is er al een groei van 390%. Bereal staat al tijden in de top 3 gratis apps in de Apple store.

Hoe het werkt:

Je krijgt een melding en dan heb je 2 minuten de tijd om een foto te maken, elke dag op ander moment. Ben je te laat dan heb je een belate. On top, zolang jij niet post of te laat bent dan kun je de foto’s van je vrienden ook niet zien. Voorbij is het gluren ;). Tenzij je m zelf instelt dat iedereen het mag zien. Plus alleen jij ziet jouw dagboek van foto’s. Ook tof. Je maakt ook je eigen emoticons.

Kortom. Interactie, je vrienden zien, geen hassle met hashtag, op de juiste momenten posten, nadenken over wat je doet, geen filters, geen ads…ALLES waar je iedereen over hoort bij andere socials. Dus nu gaan winen over oh nee niet weer een social platform. Dit zou zo maar LEUK kunnen zijn.

The new big Thing?

Is het de new big thing dat alles gaat verslaan? Nope. Dat is niet mijn verwachting. Is het een mega disruptor in de wereld van social media. Nee. Het is een start. En you are on it or not. Merken zijn nog zoekende hoe BeReal in te passen in hun socials. Snap ik. Het is echter wel de kans om je team, creativiteit en echtheid te laten zien op deze app. Een open deur I know. Echter, als je segment er op zit, wat houdt je dan tegen om behind the scenes te laten zien? Best wel een statement right, een BeReal Brand.

Here to stay?

Dat is de vraag. Luister vooral naar mijn podcast waar ik dit meer uitdiep.

En please. Nu geen be real handleidingen, cursussen en mega populair doen als destijds met Clubhouse. Geen salespitches, CTA’s enzo op be real. Of een EXPERT zijn. Probeer het uit, experimenteer en PLAY.

Keep it Be Real zou mijn motto zijn. Mijn handle is Missy_MB en love to connect.