Consultancy

I eat strategy for breakfast.

Dat is zo ongeveer mijn levensmotto. Alles is strategie. Helemaal in een wereld die dagelijks verandert en waar ‘zo deden we het altijd’ geen succesformule is. Daar kon je back in da days misschien mee wegkomen, deze fluide tijd vraagt om een vernieuwde aanpak van strategie, brand expression, marketing en copy.

Plottwist. Mee kunnen buigen. Relevant zijn. En vooral; de tijdgeest snappen, toekomstscenario’s kunnen toepassen, de context van jouw verschillende target groups tot het naadje kunnen begrijpen.

En nog zoveel meer. Denk aan power to the paradox, de impact en invloed van het grillige wereldbeeld en de alsmaar groeiende angst.

Wil jij als toekomstmaker een nieuw perspectief? Een future fit strategie waarmee je die voorloper blijft in jouw eigen branche. Een purpose fit en patronen van opportunities herkent?

{
Bij Maaike heb ik een drie maanden traject gevolgd en losse consultancy gedaan. Ik kan dit van harte aanbevelen. Maaike is iemand die je scherp houdt en kritische vragen durf te stellen!

Ze breekt je los uit de bubbel waar je in zit en wilt je verder laten kijken door juist in- en uit te zoomen naar verschillende branches. In elke sector kent ze wel een inspirerend voorbeeld, waarbij ze vaak ook kennis put uit haar directe netwerk. Of dit nu nationaal is of zelfs de grenzen overgaat.

Wat ik zelf bijzonder vind aan de communicatie en interactie met Maaike is dat ze feilloos aanvoelt waarom je bepaalde behoeftes of drijfveren hebt. Ze linkt dingen met elkaar die ze tussen de regels door hoort.

Maar let op: ze is niet voor de langzame denker, maar schakelt in de vijfde versnelling (iets waar ik persoonlijk enorm van aan ga!). Ben je niet bang om je mouwen op te stropen, inspiratie all over te ontvangen en dosis voicememo’s vol goede moed? Dan is Maaike een absolute aanrader!

Jessy van de Vliet

{
Ik had mij voorgenomen om een jaar lang veel van iemand te gaan leren, voor mijzelf, mijn bedrijf en mijn team. Via de socials kwam ik miss Bruggeman tegen; excentriek, uitgesproken, soms randje, soms net over het randje. En dat was ook wat mij aansprak.

Maaike is voor mij een spindoctor geweest, ze heeft mij geholpen om op digital los te gaan. Hoe? Door continu met ons aan de tekentafel te zitten, te tweaken, pivots te maken. Maaike legt niks op, ze stelt vragen zodat je na gaat denken. Die vragen neem ik overigens voor de rest van mijn leven mee.

ik ben door Maaike een minder pleasende leidinggevende geworden. Ik ben nog steeds in dialoog met mijn team en ik kan nu beter zeggen, dit is de weg die we gaan en you are in or you are out. Dat is voor mij nieuw en heel versterkend. Ook voor mijn team van werknemers is zij een fijne sparringspartner geweest waarbij hen elke keer aan zich kon binden en blijven boeien. Loslaten en vertrouwen.

Ik heb ervaren dat als je gaat samenwerken met Maaike en naar een punt toewerkt, dat eigenlijk nooit zo is. Zij blijft involved, aangehaakt. Maaike is daarbij voor altijd. ZO sterk is de betrokkenheid en involvement. Het kan best zijn dat je een periode verder gaat zonder haar maar het voelt alsof ze er toch altijd is. Ook als je niet meer intensief samenwerkt. Dat gevoel is zo’n bijzonder en fijn gevoel.

Ik wens iedereen in zijn ondernemers carrière een Maaike toe. Ze gaat naast je staan als ondernemer. Durft je te wijzen op je verantwoordelijkheden, vaardigheden maar ook wat je moet ontwikkelen. Ze is niet bang om de confrontatie aan te gaan, ze heeft lef en inzicht. Is wijs. Op het ene moment ben je keihard zakelijk bezig, het andere moment

Voor de 2e keer in mijn leven ben ik heel diep gegaan. Terugkijkend kan ik concluderen dat ik dit alleen maar kon doen omdat ik van binnen wist, dat Maaike er ongeacht wat zou zijn. Dan zal zij mijn bedrijf opvangen. En dat gevoel is zo waardevol. Dat heb ik zelden gekend.

Maggy Hopman

Als consultant ben ik die bewuste buitenstaander die de organisatie bewust maakt van blind spots, kansen en mogelijkheden.

En vooral: toekomstscenario’s in tijden van crisis. Als scherpe dwarsdenker brain ik mee over koerswijzigingen, voeg ik creativiteit toe en schrap ik waar nodig. Met veel ervaring in de corporate en MKB weet ik als geen ander hoe relevant dit is in these wicked times.

Business Development en consultancy is voor start ups, scale ups en MKB die een transitie doormaken, koerswijziging of door hebben dat business as usual dead is. Als strategisch consultant ga ik meteen pragmatisch aan de slag, middels mijn eigen ontwikkelde methodiek. Verwacht geen dikke beleidsplannen die je van de plank kan halen. Wat je krijgt is energie, een klankbord, pittige en scherpe adviezen en ongevraagde feedback ;).

Nieuwsgierig geworden? Stuur mij een voice bericht of mail naar maaike@maaikebruggeman.nl