Durf jij een dwarsdenker te zijn?

June 12, 2019

‘Maaike bekijkt de wereld teveel door haar eigen roze bril’. Dit was het commentaar dat ik kreeg tijdens mijn diploma uitreiking. Opgevoed door twee hele kritische ouders was kritisch denken mij werkelijk met de paplepel er in gemikt ;-). Een ja knikker ben ik nooit geweest.

Na een tof traject bij @evabrouwer (ze doet m weer, pak je podium, mega aanrader!) in 2017 voelde ik m weer. Die roze bril. Ik mocht m weer op zetten. Eigenwijs zijn. Geen ja knikker zijn, niet zomaar met de massa mee gaan, kritische vragen stellen. Links afslaan ipv met de meute mee.

Anno 2019 doe ik niet anders. Een dwarsdenker zijn. Kritische vragen stellen. Bij mijn klanten doorvragen, kritisch zijn tot ze er soms gek van worden. Nee ik word niet meteen mega enthousiast van het zoveelste idee. Nee ik sta niet te stuiteren bij het zoveelste ‘ authentieke verhaal’ of het beste business model. Het in 90 succes model. Moeiteloos ondernemen.

Als dwarsdenker en strateeg weet ik immers dat er geen blauwdruk is voor succes.

Ja je kunt elke dag om 5 uur op staan omdat de top ondernemers zeggen dat je het moet doen. Ja kunt aan bleekselderij omdat een ander zegt dat je het moet doen. Ja je kunt een programma van 25.000 euro kopen van een business coach die jou gaat leren hoe je moet opschalen met trucjes. Dat stappenplan heeft ze namelijk weer geleerd bij haar eigen businesscoach.

Shizzle baby. Daar. Ga. Jij. Echt hele verrassende dingen mee in de wereld zetten.

Net als die miljoen omzet natuurlijk. Laten we die vooral niet vergeten.

De afgelopen weken vroeg ik het mij oprecht af. Wanneer staan nou die andere dwarsdenkers op? Ben ik nou zo ingewikkeld of zijn er echt meer vrouwelijke ondernemers die niet in de categorie klapvee vallen.

Dinsdag tijdens de paardencoaching van @sandrahollaar met mijn high potential mentorship viel bij mij het kwartje. Door hen te observeren en mijn eigen analyses te maken.

Deze vrouwelijke dwarsdenkers zijn er wel. Heus. Alleen laten ze zich nog (te) weinig horen en zien. Is het nog veilig binnen de lijntjes. Ook omdat het je wordt aangepraat dat het allemaal zo eng en spannend is.

Laten we stoppen met het geneuzel, navelstaren en gewoon aan onze business werken.

Ik ben er een onwijs tof programma voor aan het schrijven. Juist voor de eigenwijze dwarsdenkers. Want hey, jullie zijn mijn favorite <3.