Hallo experts van Nederland!

september 20, 2021

Hallo experts van Nederland!

Hoe vinden jullie zelluf dat het gaat :-).

Zijn we niet een heel klein beetje veel doorgeslagen in dat hele expert gebeuren? 

TRUE. Je whatever coach heeft je verteld dat je een niche moet kiezen en vervolgens van alles moet doen om je expert status te claimen. Of het nu een ervaring is die je deelt, een boek dat je hebt gelezen, een cursus die hebt gedaan: alles is legitiem om een expert te zijn.

Alleen.

Ben je dat ook echt? 

Het is geen rocket science natuurlijk dat de vele online ondernemers tegelijkertijd onwijs last hebben van dat ‘door de mand zakken syndroom’. Stel je voor dat je niet goed genoeg bent. Dat ze je door hebben. Wat als je echt in gesprek gaat en je het niet weet.

Ik heb een oplossing voor dit imposter syndroom.

Je bent GEEN expert. Stop ermee het te zijn als je het gewoon niet bent. Niks mis mee toch.

Zo had ik een klant die tegen mij uitsprak dat steeds maar hoopte dat een klant niet te moeilijke vragen over ondernemen stelde. Want ze wist eigenlijk alleen datgene dat zij weer had geleerd van haar business coach. 

En daar gaat het mis. 

Je bent een zelf uitgeroepen expert. Het is tijd om humble te zijn. En ook gewoon eerlijk te zijn naar jezelf. 

Een echte expert heeft jarenlange ervaring, een specialisatie, een trackrecord. Heel veel scenario’s, modellen, strategieën, een toolbox gevuld met learnings, what to do’s en zoveel meer. Maakt niet uit in welk vakgebied, dit is altijd inherent aan het expert zijn. Het is een senioriteit. 

Weet je wat nog veel meer? Zij roepen zelf niet heel hard dat ze expert zijn. Ze zijn het namelijk gewoon.