Hoopgevers: business concepten die er echt toe doen (en geen 10k beloven grijnz)

december 11, 2023

‘De democratie werkt alleen als je elkaar kunt uitdagen op inhoud. Houd elkaar scherp, maar houd elkaar wel heel’, aldus Queeny Rajkowski. 

Een prachtige uitspraak. Juist ook in deze verkiezingstijden. Samen met de clubbies van de Future Creators Club waren wij vorige week in het hart van de democratie: de 2e kamer. Juist omdat ik vind dat er veel meer een uitwisseling tussen ondernemers en de politiek moet zijn. Omdat we veel van elkaar kunnen leren. En hoe bijzonder om in die 2e kamer al de ins en outs te horen over digitalisering en de verkiezingen. 

De learnings van deze meeting lees je terug hier op LI.

Trends, Innovaties en strategische insights

Tja als die wered dan in de fik staat…wat hebben jouw (potentiële) klanten dan van jou nodig? Dat wordt heel vaak platgeslagen in weer een funnel, delen hoe je je goud hebt gevonden of iets met branding. Met een hyper focus op korte termijn. Snel en veel. Een soort van metafoor van de maakbaarheid.

Ik sta daar als strateeg en business trendwatcher echt anders in. Veel belangrijker is het om hoopvolle perspectieven te laten zien. Mooie en hoopvolle initiatieven en kansen waardoor het gevoel wordt gecreëerd dat het wél kan. Context bieden dus in tijden van grote urgentie. 

Dit was een topje van wat ik deel in de wekelijkse TrendLetter. Wil je meer insides, mijn visie als strateeg, business trends en meer?

Meld je aan voor de wekelijkse TrendLetter.

Liefs Maaike