Jip & Janneke strategie in een wereld waar elke dag anders is

december 31, 2023

Hi TrendLetter – Lezer,

Als de wereld zo grillig, onvoorspelbaar en uitdagend is…doet een business strategie er dan nog wel toe? Steeds meer ondernemers hoor ik hierover. Dappere termen als future proof vind ik persoonlijk echt meer dan old skool (hallo 2019!) en helaas zie ik het all over. Wees future proof en dan komt het goed. Beetje de Jip & Janneke kleuterklas strategie variant voor ondernemers en bedrijven. 

Een business strategie is belangrijker dan ooit. Juist in een dynamische, snel veranderende en vooral onzekere omgeving. Ook een 5 jaar strategie. Ook een 10 jaren strategie. Door het wel te doen hou je grip door snel kansen te spotten en te benutten. Alleen ja, dat doe je wel op een andere manier. Met andere strategische tools. Andere strategische invalshoeken. Een andere aanpak. Key als je het mij vraagt. En je voelt ‘m al. Precies wat we gaan doen in de Q1 editie van de Future Creators Club. Van de old game naar de new game. Love it. Check vooral Cherry on da Freaking Cake voor special aanbod :).

Trend, innovaties en strategische insights

  • Het is de maand van de reports. Voor het onderwijs was dat Pisa, sociale domein ICCS (burgerschap in beeld) en voor ondernemers Pinterest Predicts.
  • Over de Pinterest Predicts schreef ik al op Linkedin
  • Hier wil ik je vooral aanzetten met je ondernemersbrein: welke kansen en mogelijkheden voor je eigen business zie je? Stel je bent een startup; wat zou je nu dan bedenken qua business- en verdienmodellen? Waar zou een membership werken en waar niet? Wanneer schiet je een high end model er in en wanneer ga je voor de massa. Deel je input vooral onder de post of in reply op deze mail.

Dit was een topje van wat ik deel in de wekelijkse TrendLetter. Wil je meer insides, business trends en strategy?

Meld je aan voor de wekelijkse TrendLetter

Geniet van je week!

liefs Maaike