Lucienne Gravestein

juni 20, 2019

De aanleiding was dat ik op zoek was naar iemand die mij kon helpen bij het ‘in de markt zetten’ van mijn online opleiding. Maaike haar online zichtbaarheid met aandacht en zorg voor de inhoud én voor de vormgeving sprak mij aan. Het totale plaatje zeg maar. Het feit dat zij zelf een bedrijf had opgezet en uit het bedrijfsleven komt vond ik interessant. Niet zo zweverig, maar scherp en met beide voeten op de grond.

Ik twijfelde of ik met mijn opleiding wel genoeg waarde leverde. Of er überhaupt wel geïnteresseerden zouden zijn. Ook was ik op zoek naar een manier van online zichtbaar zijn waar ik mij comfortabel bij voel. Ik maakte mijzelf, met al mijn ervaring en kwaliteiten, alleen maar kleiner.

Ik vond Maaike haar challenge goed in elkaar zitten en haar ontspannen houding tijdens haar webinars zo inspirerend dat ik dacht, zo kan het dus ook! Daarnaast maakten de diensten op haar website en het intakegesprek een professionele indruk op mij.

Tijdens onze eerste meeting heeft Maaike mij in laten zien dat ik zo een mooie opleiding had ontwikkeld. Iets waar ik juist trots op mocht zijn. Ook leerde zij mij hoe belangrijk het is om je eigen stem te laten horen en onderscheidend te zijn. Hoe belangrijk het is om de opleiding voortdurend te blijven verbeteren, door extra waarde toe te voegen, ook al levert dit financieel op de korte termijn nog weinig op. Ik leerde door het toevoegen van live intervisiedagen je niet alleen meer waarde levert, maar je direct goede content hebt om te delen op sociale media. Win – win!

Door het stellen van kritische vragen en het samen brainstormen over de volgende stap werd ik voortdurend in de actiestand gezet. Op zich een stand die goed bij mij past. De uitwerking was echter niet altijd makkelijk, waardoor ik het traject regelmatig als een reis over een hobbelige weg door de woestijn heb ervaren.

Als Maaike en ik een live of online afspraak hadden was ze er helemaal voor mij en kwam ze met veel waardevolle ideeën, tips en adviezen. Doordat Maaike ook haar eigen ervaringen in het ondernemen deelde en zich kwetsbaar op stelde wist ze altijd goed aan te sluiten bij wat ik nodig had. Maaike is analytisch, scherp, to the point, enthousiast en eerlijk.

Ik zie nu de waarde van De Nieuwe IB Opleiding en durf hier echt voor te gaan staan. Doordat ik meer contact heb met de deelnemers zijn zij nu enthousiaste ambassadeurs geworden. Daarnaast merk ik dat door het vergroten van mijn online zichtbaarheid ook andere interessante opdrachten op mijn pad komen.

Het in de markt zetten van de opleiding blijft aandacht vragen en gaat helaas niet vanzelf. Had gehoopt dat we een slimme strategie hadden uitgevonden, waardoor de respons van mijn doelgroep nu groter zou zijn en het online ondernemen soepeler zou gaan. Mijn doelgroep blijkt echter toch behoudender te zijn dan gedacht.

Tot slot

Dank je wel Maaike! Het was altijd fijn om met je te sparren. Je kunt snel schakelen, weet binnen no-time de vinger op de zere plek te leggen en komt vervolgens met praktische adviezen om direct mee aan de slag te gaan. Je wist door je kennis, ervaring, helikopterview en je humor altijd goed aan te sluiten bij wat ik op dat moment nodig had. Mijn reis gaat nog even verder…