New Kids in Town HIVE

December 6, 2022

Yes er zijn weer twee new kids in town in de sociale media platformen wereld. En geheel in stijl zijn deze wederom ‘anti sociale media’ apps. Bring it on HON.

Inderdaad, het heeft een soort van BE REAL vibe en dat klopt helemaal. Dit is geen hype, dit is een trend die gaat doorzetten omdat we juist meer online connected zijn dan ooit en yet, meer eenzamer zijn dan ooit. En de apps haken heel slim in op deze pijn en verlangens.

Door naar de apps. Zijn deze hartstikke nieuw? Nee, ze waren er al maar krijgen steeds meer aandacht en steeds meer downloads.

In deze Trend snack bespreek ik HIVE.

Hét antwoord op het massale vertrek van twitter gebruikers? Nee. Zo wordt het wel gebracht maar die gebruikers gaan toch echt naar Mastodon. En voor de boomers in da house: geen hyves haha.

Wat is er dan zo bijzonder aan HIVE? Net als alle andere anti sociale apps: geen overwhelming TL, geen ads, geen filters en geen fake live. Simplicity ten top.

Wat dan wel…muziek! En dat is een new one. Als je al kijkt naar de jaarlijke spotify wrap up, dan is het best een hele logische.

Anno 2022 en 2023 wil iedereen zich onderscheiden. Authentikkie zijn. Kijk mij. Zie mij. Zie hoe bijzonder ik ben. En ja dat is heel logisch in een grillige wereld. Muziek verbindt, muziek is helend en muziek vertelt zo veel.

Bij Hive Social wordt heel tactisch en strategisch gebruikt gemaakt van nostalgia marketing: terugbrengen wat je voorheen zo leuk vond aan sociale media. Verbinden, polls, vragen stellen zonder de show pony uit te hangen. Doordat alle posts chronologisch zijn heb je never nooit het fomo gevoel en hoef je niet elk uur te lurken om bij te zijn. Kortom, je gaat minder afgeleid worden want er zijn geen shadow posts, betalende accounts hebben geen voorang etc.

Moet je hier meteen iets mee?

Nee. Anders ben je straks overloaded in zowel de sociale als de anti sociale apps :). Wel is het als ondernemer gewoon heel belangrijk om de ontwikkelingen te weten. Wat speelt er in en buiten jouw branche, welke omgevingsfactoren zijn van belang en welke innovaties zijn er.

2023 zal er vol mee zijn. de anti social apps. trust me.