GIRLZCHOICE

juni 27, 2022

Zij belde mij vorig jaar op omdat ze een strategisch consult wilde boeken. Maar ja, zei ze verontschuldigend, ze was niet echt zo’n hippe omzet ondernemer.

Marianne kwam naar mijn kantoor. Met een enorme bezieling. Voor MBO meiden. De meiden zonder kruiwagen. Zonder rolmodellen. Die niet niet weten hoe. Zich minder voelen, het is immers ‘maar’ MBO. Meiden die geen stem hebben in het systeem.

Ik zag een enorme potentie in haar plannen, dit was echt impact maken big time.

We bedachten en ontwikkelden samen een platform en bouwden het fundament. Met sterke thema’s. Het inzetten van het bedrijfsleven. Diverse rolmodellen. Programma’s door en voor meiden. Een gameplan, tools om eigen keuzes te leren maken. Alles om hen te helpen bij de overstap van school naar werk. Over zaken die zij op school niet leren.

Na het consult ging Marianne verder met bouwen. Deed mee aan de Future Creators Club. Brainstormde met de clubbies. Koos de naam. En met loads of energy, altijd positief. Niet opgeven, doorgaan. Weten waar je het voor doet, ook als je soms het even zelf niet meer ziet. Over bezieling gesproken.

Onlangs kreeg ik een appje van Marianne. Ze was uitgenodigd door FemTopia en Women Inc om haar platform te pitchen op internationale vrouwendag in Pakhuis de Zwijger. Al een beloning an sich voor al haar harde werken.

Uiteraard keek ik haar pitch terug. En schoot ik vol. Want daar stond ze. Marianne. Die al maanden aan dit fantastische initiatief werkt. Alle stappen neemt die nodig zijn, buiten de comfy zone en elke keer weer stretchend. Bescheiden. Dapper. En een missie tot in haar tenen.

Mensen…Marianne won vol overgave.

Met fantastische woorden van de jury van FemTopia en Women inc dat dit platform voor MBO meiden een grote maatschappelijke impact kan maken.

Het deed de jury ook denken aan de start van Women Inc 15 jaar geleden.

OMG. Maar echt.

Hoe fantastisch. Dat wij er samen niet alleen in geloofden. Dat alle clubbies haar al steeds cheerden.

En dat het nu out in the open is dat GIRLZ CHOICE enorm veel impact zal geven. Voor MBO meiden. Omdat zij er enorm toe doen in onze maatschappij.