Een social impact sequel. Podcasts met een missie, met een achtergrond verhaal, met een sociale context. Vanuit pure interesse, betrokkenheid en bezieling.
‘Als we in deze coronacrisis ouderen niet met dor hout mogen vergelijken, moeten we stoppen met kinderen beschouwen als flexibel buigzame twijgjes. Er komt een moment dat een twijgje niet meer buigt, maar breekt. Nog voordat uit de knoppen van het twijgje de bloesem kan gaan bloeien.’ Danka Stuijver – huisarts in Volkskrant.
Het is een beetje de paarse olifant in deze C crisis. De impact op kinderen en jongeren. Zodra er iets over wordt gezegd komen er zoveel boze tegenreacties als ‘gebrek aan veerkracht, slappe hap generatie, gebrek aan opvoeding.’ Ik mis echt de compassie en betrokkenheid. Zeker van de generatie waar zij zoveel concessies voor doen.
Het raakte mij als moeder, voorzitter van raad van bestuur van URBN én als persoon die altijd enorm geinteresseerd is in sociologie.
Mijn oudste twee van bijna 18 en 16 jaar zitten dag in dag uit naar schermpjes te staren, zien vrienden amper, worden opgejaagd als zij ‘s avonds voor 21u naar huis fietsen, hebben al tijden geen fatsoenlijk les gehad op een school en mogen ook al zo lang niet sporten. En dan groeien mijn kinderen nog in veiligheid op, voor zoveel kinderen & jongeren is dat echt zo anders.
Onze dem. Minister president gaf deze week als reactie op de rellen niet geinteresseerd te zijn in de reden van de rellen.
Ik ben dat wel. Absoluut. Dat verdient deze generatie.
Daarom deze podcast met Jan Stenekes. Jan is founder van Expertise Centrum Stenekes, deskundige op het gebied van jongens en jongenscoach. Samen met zijn team van jongenscoaches doet hij fantastische dingen voor en met deze doelgroep. Hun methode slaat al jaren zo goed aan dat ik zo graag zou willen dat er in elke stad zo’n team van geweldige jongenscoaches klaar staat. Als iemand het weet wat er nu gaande is, dan is Jan dat wel.
Jan en ik gaan in deze podcast in gesprek met elkaar over dit thema. Wat is de impact op jongeren en in het speciaal jongens. Hoe komt het dat de vlam zo plots in de pan sloeg. Wat kunnen we doen, als ouders maar ook als samenleving. Wat kan helpend zijn en nog veel meer.