Strategy for Breakfast

juni 22, 2022

Strategy for Breakfast

Dat is zo ongeveer mijn leven. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. En in betweenie doe ik dan ook nog aan verdienmodellen en business trends. Lief ik ook.

Maar strategie is toch wel mijn GROOTSTE liefde.

Vroeger wist ik op mijn CV nooit wat mijn hobby’s waren (HERKENBAAR?). En zette daar voor gemak maar ff reizen (euh) en tuinieren neer (WHAHA je moet toch wat die extraverte kant downplayen). De humor.

Wat ik nou zo leuk aan strategie vindt, vroeg iemand mij laatst.

Nou. Eigenlijk alles.

Het grote spel van het herkennen van de strategische patronen. Er zijn er wel een triljoen tacis en ik vind het waanzinnig om van elke business move de strategie te herkennen. En daardoor weten waarom die move wordt gedaan. Of waarom er een bevriezing is.

Welke herhaling er komt. Welk business model of verdienmodel de NEW BIG NEXT THING is.Terwijl het gewoon een herhaling van zetten is. Strategie is geen maand hetzelfde, het is constant onderhevig aan alle micro en macro veranderingen.

Dus YES hello, NU nog hetzelfde doen als 3 jaar terug is meer dan SILLY. We zitten in CRISIS ON STEROIDS. Act on it. Mijn hemel. Mini RANT.

En ja dan de PLOT TWISTS. Iedereen die met mij heeft gewerkt weet, PIVOTS zijn zo ongeveer mijn achternaam. Slimme, strategische plots die niet iedereen verwacht. Je anderen op verkeerde been zet. Of juist heel tactisch inspeelt op een nieuwe kans. Omdat je zo lekker slim (aka lean) heel wendbaar bent. Unlike de tankers die we hier online zien.

Oh. En. Strategie is echt zoveel meer dan doelen behalen. Dat is een TODOLIST. En soms zo boring AF. (en ja i know nodig). Strategy for Breakfast is dus keihard iets anders dan die TODOLIST met KPI’s. Daar heb je niet echt brains voor nodig zeg maar.

Ah ok. Of degene nog aangehaakt was toen ik zo ongeveer obsessed was bij het thema strategy. Nope hahaha. Hoeft ook niet. Hij gaf namelijk een killer van een tagline samenvatting voor mij.

Ah je bent dus uiteindelijk een business opportunity scanner door die hobby van jou. Omdat je razendsnel de opportunities ziet die de massa niet eens snapt. Fiks dat maar ff voor mij.

Nou. Eat dat honey bunny.