Voice

January 18, 2021

In mijn podcast aflevering over de grote disrupter Clubhouse, deelde ik over de trend voice. Voice is een heel mooie, steady trend voor de komende jaren, die ook nog eens erg sterk is. Voice gaat nog groter worden in 2021 en in de komende jaren. It’s here to stay. Maar wat als je voice erg interessant vindt maar je niet per definitie een podcast wilt starten, wat is dan effectief met voice?

Voice is echt & verbindend

Allereerst is voice heel fijn en belangrijk, het blijft groeien omdat het heel erg echt is. Geschreven tekst kan door een content creator gemaakt zijn, dat kan je merken. Een tekst lezen voelt anders dan het horen van iemand zijn stem. Het verbindt meer. 

Waarom is het juist nu in 2021 en de komende jaren zo belangrijk?

We zitten nu constant achter onze schermpjes, we zijn de hele dag aan het Zoomen, zien onszelf in beeld, overal zien we beelden en velen van ons zijn er moe van. Het wordt inmiddels ook wel de Zoom Fatigue genoemd. 

Zoom·Fa·ti·que 1. afgestompt raken door beelden je ziet, moe zijn van beelden, moe zijn van constant zelf in beeld zijn

Voice is menselijker

Menselijkheid is één van de grootste trends. Human to human. Daar past voice heel erg bij.  Je ziet dat het nu in elkaar gaat vlechten.

Je kunt voice bingen

Waarom voice ook zo fijn is dat het on demand kan zijn, je kan het bingen. Net zoals Netflix, dat kun je ook kijken tot in de nacht.

Voice kun je zo inzetten dat je luisteraar het kan bingen. Dat is iets wat we steeds meer gaan verwachten en wat ook steeds groter gaat worden. Dat is het mooie aan voice.

Voice is er ook gewoon in ons leven. Vergeet dat niet.

Bij de jongere generaties is voice al helemaal onderdeel van hun leven. Als ik kijk naar mijn jongste van 12, die bediende op z’n tiende alle apparaten in huis door middel van zijn stem.

Hij zegt dat de radio aan moet, dat het volume hoger moet of hij vraagt hoeveel graden het morgen wordt. Als hij een berichtje maakt via whatsapp, dan typt hij die echt niet meer. Hij praat tegen zijn telefoon en WhatsApp maakt er een berichtje van.

Dat soort interactie mogelijkheden zijn er allemaal al met het gebruik van voice.

Wil je meer weten over voice? Ik heb er een podcast aflevering over gemaakt, luister het hier.